Idén huszadik alkalommal került megrendezésre a magyar és külföldi fiatalok körében ismert és elismert Sziget Fesztivál. A nagy érdeklődésre számot tartó eseményen idén is képviseltette magát Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálatának Áldozatsegítő Osztálya, valamint ez évben első alkalommal a fővárosi Kormányablakok is.

A Kormányablakok ügyintézői és az Áldozatsegítő Osztály munkatársai a Fesztivál 5 napján voltak jelen a Szigeten. A Kormányablakok munkatársai ez alatt az idő alatt 60 ügyfélnek adtak tájékoztatást, a legtöbb érdeklődő az ügykörökről és elérhetőségekről kért és kapott felvilágosítást. Sokan érdeklődtek az ügyfélkapu szolgáltatásairól, valamint TAJ és Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylése, pótlása ügyében. A III. kerületi Rendőrkapitányság jelen lévő munkatársaival való hatékony együttműködésnek köszönhetően sok bajba jutott iratait és egyéb értékeit elvesztő magyar és külföldi fesztiválozó kapott szakszerű segítséget az Igazságügyi Szolgálat és a Kormányablakok munkatársaitól.

Általános tapasztalat volt, hogy az érdeklődők pozitív véleménnyel vannak az Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálatok létrehozásával és annak jövőbeni bővítésével kapcsolatban. Ezért a Kormányablakok kiemelt célja továbbra is, hogy a fiatal korosztály minél szélesebb köre megismerje és megelégedéssel vegye igénybe szolgáltatásaikat. Minden bizonnyal a Fesztivál során a Kormányablakok standjához látogatókat hamarosan a budapesti Kormányablakokban is köszönthetik az ügyintézők.

Az Áldozatsegítő Osztály nemcsak a Sziget Fesztivál fiatal látogatóinak, illetve a sértetteknek adott általános tájékoztatást, hanem rendezvényen tartózkodó egyéb szervezek képviselőinek is, mint például a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai. A közös munka során szoros együttműködés alakult ki a társszervek között.

Munkában az áldozatsegítő

A belföldi és külföldi sértettek többsége esetében ebben az évben sem állt fenn súlyos krízishelyzet. Az ügyfelek hálásan fogadták a nyújtott segítséget, az őket ért bűncselekmény okozta nehézségen sikerült őket átsegíteni. Többen elmondták, hogy a történtek ellenére jól érezték magukat és újra el fognak látogatni a Sziget Fesztiválra.