Több ezer állásajánlattal várja az álláskeresőket Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya szeptember 10-én, a MOM Sport Központban megrendezésre kerülő állásbörzén. Az idei rendezvény célja, hogy a kiállító munkáltatók szakképzett munkaerőt, az álláskeresők pedig megfelelő munkahelyet találhassanak Budapesten és annak vonzáskörzetében.

Több ezer látogatót vár idén is Budapest Főváros Kormányhivatala a szeptember 10-i állásbörzére, amelynek célja nemcsak az, hogy a regisztrált álláskeresők számára elhelyezkedési lehetőségeket kínáljanak, hanem az is, hogy elősegítsék a munkáltatók munkaerő-igényének kielégítését.  Az idei rendezvényen Budapest Főváros Kormányhivatala külön standdal is várja a látogatókat, hogy a résztvevőknek első kézből nyújtson betekintést a hivatal által nyújtott munkalehetőségekbe.

A kormányhivatal foglalkoztatási osztályai jelenleg mintegy 14,4 ezer álláskeresőt tartanak nyilván. A rendezvényre diplomás, szakképzett, illetve végzettséggel nem rendelkező, elhelyezkedni szándékozó felnőtt álláskeresőket várnak, akik több mint ötven standnál több ezer állásajánlat közül válogathatnak. A standoknál a munkaadók képviselői személyes információnyújtással várják az érdeklődőket. Az egész napos pódiumbeszélgetések során hasznos munkaerőpiaci információkhoz juthatnak hozzá a rendezvényre látogató érdeklődők.

Budapest területén jelenleg mintegy 8000 db, munkaadók által bejelentett üres álláshelyet tart nyilván a kormányhivatal, amelyből jelentős többek között az építőipari foglalkozásokhoz továbbá a járművezetők és gépkezelői foglalkozásokhoz, valamint a kereskedelmi és vendéglátó-ipari, szolgáltatási foglalkozásokhoz kapcsolódó üres álláshelyek száma.