Az 1,7 milliárd forintból felújított, korszerűsített miskolci INTERSPAR több, mint 100 munkavállaló számára biztosít munkahelyet.

Heisler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy folyamatosan nő a magyar vásárlóerő, vevőiket modern környezetben, szép üzletekben szeretnék kiszolgálni, és minél jobb minőségű és megbízható termékeket kínálni számukra. Az eladótér átrendezése során két, jól bejárható bevásárlói kört építettek ki, amelyek a kényelmesebb válogatás mellett a gyors, célzott bevásárlást is lehetővé teszik. A fejlesztésnek köszönhetően az áruházbelső minden eleme megújult. A teljesen új elrendezéshez esztétikus, letisztult és vonzó forma- és színvilág társul. A pénztárzónába önkiszolgáló kasszákat is telepítettek.

Szalai Zsolt értékesítésért is felelős ügyvezető igazgató kiemelte, hosszú út áll mögöttük, megköszönte minden érintett, munkatárs hozzájárulását, közreműködését a felújításban. A megújult áruházat hamarosan több ezer vásárló veheti birtokba.

Dr. Gerőcs-Tóth Andrea, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal igazgatója beszédében kiemelte, hogy a magyar gazdaság a vártnál gyorsabb ütemben fejlődik idén és jövőre is ezzel számolnak. Ennek egyik oka az, hogy fellendült a magyar családok fogyasztása, ugyanis az elmúlt évek gazdaság-, foglalkoztatási és családpolitikája révén a családoknál több pénz maradt. Ugyanakkor megváltoztak a vásárlói igények is: egyre nagyobb választékot és jobb minőségű termékeket szeretnének a boltok polcain látni. Ezt hivatott kielégíteni az áruházlánc és a megújult miskolci egysége.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő elmondta, hogy Miskolc és a régió vásárlóereje a magyar gazdaság dinamikus növekedésének és a bérek évek óta tartó emelkedésének köszönhető.

Miskolc gazdaságfejlesztésért és ingatlangazdálkodásért felelős polgármesteri biztosa, Szélyes Domokos szerint a mostani beruházás jó visszajelzés, megerősítés számukra, hogy Miskolc gazdasága jó úton jár.

A miskolci INTERSPAR áruház a megszokott nyitvatartási rend szerint, hétfőtől szombatig reggel 6 órától este 22 óráig, vasárnap pedig reggel 8 órától este 19 óráig várja a vásárlóit.